ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺧﺪﺍ )ﺹ( ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﭘﺴﺮﻡ ﺣﺴﻴﻦ ﺩﺭ ﺳﺮﺯﻣﻴﻨﻰ ﺑﻪ ﺧﺎﻙ ﺳﭙﺮﺩﻩ ﻣﻰﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺁﻥ ﻛﺮﺑﻼ
ﮔﻮﻳﻨﺪ، ﺯﻣﻴﻦ ﻣﻤﺘﺎﺯﻯ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﮔﻨﺒﺪ ﺍﺳﻼﻡ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ، ﭼﻨﺎﻧﻜﻪ ﺧﺪﺍ ﻳﺎﺭﺍﻥ ﻣﺆﻣﻦ ﺣﻀﺮﺕ ﻧﻮﺡ ﺭﺍ
ﺩﺭ ﻫﻤﺎﻧﺠﺎ ﺍﺯ ﻃﻮﻓﺎﻥ ﻧﺠﺎﺕ ﺩﺍﺩ .
ﺟﺎﻡ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ؛
ﻧﻘﺺ ﻋﻤﺪﻩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﻣﺎ ﺍﯾﺮﺍﻧﯿﺎﻥ ﺑﺮﻧﺞ ﺧﻮﺍﺭ، ﮐﺴﺮ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎﯼ )ﺏ( ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺳﺒﻮﺱ ﺑﺮﻧﺞ ﺍﺳﺖ . ﺯﯾﺮﺍ
ﻣﺎ ﺑﺮﻧﺞ ﺳﻔﯿﺪ ﮐﺮﺩﻩ ﺭﺍ ﮐﻪ ﻓﺎﻗﺪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﺑﻮﺩﻩ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ ﻭ ﺳﺒﻮﺱ ﺁﻧﺮﺍ ﮐﻪ ﻣﺨﺰﻥ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎﯼ
) ﺏ ( ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﺩﻭﺭ ﻣﯽ ﺭﯾﺰﯾﻢ .
ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﻃﺒﯿﻌﺖ ﺑﺮﻧﺞ ﺣﮑﻤﺎﯼ ﻃﺐ ﺳﻨﺘﯽ ﺍﺗﻔﺎﻕ ﻧﻈﺮ ﻧﺪﺍﺭﻧﺪ ﻋﺪﻩ ﺍﯼ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﻭﺑﺮﻭﺩﺕ
ﮐﻤﯽ ﮔﺮﻡ ﻭ ﻋﺪﻩ ﺍﯼ ﺩﯾﮕﺮ ﮐﻤﯽ ﺳﺮﺩ ﻭ ﺑﺮﺧﯽ ﻧﯿﺰ ﻣﻌﺘﺪﻝ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﻨﺪ ﻭﻟﯽ ﺑﻪ ﻫﺮ ﺣﺎﻝ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺗﺮﯼ ﻭ
ﺧﺸﮑﯽ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺧﺸﮏ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﻨﺪ .
ﺑﺮﻧﺞ ﺳﺒﻮﺱ ﺩﺍﺭ ﺍﺯ ﺑﺮﻧﺞ ﺳﻔﯿﺪ ﻣﻐﺬﯼ ﺗﺮ ﺍﺳﺖ . ﺍﯾﻦ ﺑﺮﻧﺞ ﮐﻪ ﻧﻮﻋﯽ ﮐﺮﺑﻮﻫﯿﺪﺭﺍﺕ ﭘﯿﭽﯿﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺣﺎﻭﯼ
ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺎﺩﻩ ﻣﻐﺬﯼ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎﯼ B ، ﻧﯿﺎﺳﯿﻦ، ﻣﻨﮕﻨﺰ، ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﻭ ... ﺍﺳﺖ.
ﯾﮏ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﺑﺮﻧﺞ ﻗﻬﻮﻩ ﺍﯼ، 80 ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺯ ﻧﯿﺎﺯ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺑﺪﻥ ﺑﻪ ﻣﻨﮕﻨﺰ ﺭﺍ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ . ﻣﻨﮕﻨﺰ ﺑﺮﺍﯼ
ﺳﻼﻣﺖ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﺍﻋﺼﺎﺏ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻫﻮﺭﻣﻮﻥ ﻫﺎﯼ ﺟﻨﺴﯽ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻬﻢ ﺍﺳﺖ. ﻣﻨﮕﻨﺰ ﺟﺰﺀ ﻣﻬﻢ ﺁﻧﺘﯽ
ﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻥ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺟﻠﻮﯼ ﺗﺨﺮﯾﺐ ﺳﻠﻮﻝ ﺭﺍ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻭﺍﺯ ﺭﻋﺸﻪ، ﺿﻌﻒ ﺭﻭﺣﯽ، ﺟﻮﺵ ﻫﺎﯼ ﭘﻮﺳﺘﯽ ﻭ
ﺁﺳﯿﺐ ﻫﺎﯼ ﻟﻮﺯﺍﻟﻤﻌﺪﻩ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ . ﻣﻨﮕﻨﺰ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺩﺭ ﮐﺴﺐ ﺍﻧﺮﮊﯼ ﺍﺯ ﭘﺮﻭﺗﺌﯿﻦ ﻭ ﮐﺮﺑﻮﻫﯿﺪﺭﺍﺕﻫﺎ
ﻭ ﻧﯿﺰ ﺳﻨﺘﺰ ﮐﺮﺩﻥ ﺍﺳﯿﺪﻫﺎﯼ ﭼﺮﺏ ﻧﻘﺶ ﺍﺳﺎﺳﯽ ﺭﺍ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﺩﺍﺭﺩ .
ﯾﮏ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﺑﺮﻧﺞ ﻗﻬﻮﻩ ﺍﯼ ﭘﺨﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ ﺣﺪﻭﺩ 3/27 ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺯ ﻧﯿﺎﺯ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺑﺪﻥ ﺑﻪ ﺳﻠﻨﯿﻮﻡ ﺭﺍ ﺗﺎﻣﯿﻦ
ﻣﯽ ﮐﻨﺪ . ﺳﻠﻨﯿﻮﻡ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺍﺟﺰﺍﯼ ﺍﺳﺎﺳﯽ ﺳﻮﺧﺖ ﻭ ﺳﺎﺯ ﺑﺪﻥ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ . ﺳﻠﻨﯿﻮﻡ ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ
ﺳﺮﻃﺎﻥ ﻣﻬﻢ ﺍﺳﺖ، ﺑﻠﮑﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻫﺎﯼ ﻗﻠﺒﯽ، ﮐﺎﻫﺶ ﻋﻼﻣﺖ ﻫﺎﯼ ﺗﻨﮕﯽ ﻧﻔﺲ ﻭ ﺩﺭﺩ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ
ﺗﺴﮑﯿﻦ ﻭﺭﻡ ﻭ ﺍﻟﺘﻬﺎﺏ ﻣﻔﺎﺻﻞ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻔﯿﺪ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ .
ﺑﺮﻧﺞ ﻗﻬﻮﻩ ﺍﯼ ﻭ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﻏﻼﺕ ﻭ ﺩﺍﻧﻪ ﻫﺎﯼ ﺳﺒﻮﺱ ﺩﺍﺭ، ﻣﻨﺒﻊ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺧﻮﺑﯽ ﺍﺯ ﻣﻨﯿﺰﯾﻢ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ . ﻣﻨﯿﺰﯾﻢ
ﻓﻌﺎﻝ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ۳۰۰ﻧﻮﻉ ﺁﻧﺰﯾﻢ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ . ﺍﯾﻦ ﺁﻧﺰﯾﻢ ﻫﺎ ﺩﺭ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺑﺪﻥ ﺍﺯ ﮔﻠﻮﮐﺰ ﻭ ﺍﻧﺴﻮﻟﯿﻦ
ﺷﺮﮐﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ . ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻣﺪﻩ ﺑﺮﻧﺞ ﻗﻬﻮﻩ ﺍﯼ، ﺧﻄﺮ ﺍﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﺩﯾﺎﺑﺖ ﻧﻮﻉ ۲ ﺭﺍ ﮐﻢ
ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.
ﻣﻨﯿﺰﯾﻢ، ﻓﺸﺎﺭ ﺧﻮﻥ ﺭﺍ ﮐﻢ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ، ﺳﺮﺩﺭﺩﻫﺎﯼ ﻣﯿﮕﺮﻧﯽ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮﺩ، ﮐﺎﻫﺶ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﺗﻨﮕﯽ ﻧﻔﺲ
ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ، ﺍﺯ ﮔﺮﻓﺘﮕﯽ ﻋﻀﻼﻧﯽ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ، ﺟﻠﻮﯼ ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﻣﯽ ﮔﯿﺮﺩ ﻭ ﺍﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﺳﮑﺘﻪ ﻗﻠﺒﯽ ﻭ
ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻫﺎﯼ ﻗﻠﺒﯽ ﺭﺍ ﮐﻢ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻣﻨﯿﺰﯾﻢ ﺗﻮﺳﻂ ﮐﻠﺴﯿﻢ، ﺣﺮﮐﺎﺕ ﺍﻋﺼﺎﺏ ﻭ ﻋﻀﻼﺕ ﺭﺍ ﮐﻨﺘﺮﻝ
ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.
ﺗﺮﮐﯿﺒﺎﺕ ﺳﺒﻮﺱ ﺑﺮﻧﺞ
ﺍﺯ ﺳﺒﻮﺱ ﺑﺮﻧﺞ ﺑﻪ ﮐﻤﮏ ﺣﻼﻝﻫﺎ ﺭﻭﻏﻨﯽ ﺩﺳﺖ ﻣﯽﺁﯾﺪ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺭﻭﻏﻦ ﺳﺒﻮﺱ ﺑﺮﻧﺞ ﻣﻮﺳﻮﻡ ﺍﺳﺖ . ﻟﯿﭙﺎﺯ
ﻓﻌﺎﻝ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺳﺒﻮﺱ ﺑﺮﻧﺞ ﺑﺎﻋﺚ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺳﯿﺪﻫﺎﯼ ﭼﺮﺏ ﺁﺯﺍﺩ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺗﺮﮐﯿﺐ ﻣﯽﺷﻮﺩ. ﺭﻭﻏﻦ
ﺳﺒﻮﺱ ﺑﺮﻧﺞ ﺍﺯ ۱۵ - ۲۰ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺳﯿﺪﻫﺎﯼ ﭼﺮﺏ ﺍﺷﺒﺎﻉ ﺷﺪﻩ ﻭ ۸۰ ﺗﺎ ۸۵ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺳﯿﺪﻫﺎﯼ ﭼﺮﺏ ﺍﺷﺒﺎﻉ
ﻧﺸﺪﻩ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﮐﻪ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺟﻤﻠﻪ ﻣﯽﺗﻮﺍﻥ ۱- ۴ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺳﯿﺪ ﻣﯿﺮﯾﺴﺘﯿﮏ، ۱۲- ۱۸ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺳﯿﺪ
ﭘﺎﻟﻤﯿﺘﯿﮏ، ۱- ۳ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺳﯿﺪ ﺍﺳﺘﺌﺎﺭﯾﮏ، ۴۰- ۴۵ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺳﯿﺪ ﻟﯿﻨﻮﻟﺌﯿﮏ، ﺑﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ۱ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺳﯿﺪ
ﻟﯿﻨﻮﻟﻨﯿﮏ ﻭ ۲ ﺗﺎ ۴ / ۰ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺳﯿﺪ ﭘﺎﻟﻤﯿﺘﻮﻟﺌﯿﮏ ﺭﺍ ﻧﺎﻡ ﺑﺮﺩ . ﺭﻭﻏﻦ ﺳﺒﻮﺱ ﺑﺮﻧﺞ ﻃﻼﯾﯽ ﺭﻧﮓ، ﺍﺳﺖ ﺍﻣﺎ
ﺑﻪ ﺳﺨﺘﯽ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﺭﻧﮓ ﺳﻔﯿﺪ ﻭ ﺭﻭﺷﻦ ﻧﯿﺰ ﮔﺮﺍﯾﺶ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﻨﺪ، ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺍﯾﻦ ﺭﻭﻏﻦ ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﮔﺮﻣﺎ ﺗﺎ
ﺣﺮﺍﺭﺕ ۱۶۰ ﺩﺭﺟﻪ ﻧﯿﺰ ﻓﺎﺳﺪ ﻧﻤﯽﺷﻮﺩ. ﺭﻭﻏﻦ ﺳﺒﻮﺱ ﺑﺮﻧﺞ ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﺭﻃﻮﺑﺖ ﭘﻮﺳﺖ ﻭ ﻣﻮﯼ ﺳﺮ ﺭﺍ ﺣﻔﻆ
ﻣﯽﮐﻨﺪ .ﺑﻠﮑﻪ ﺑﻪ ﻭﺳﯿﻠﻪ ﻣﺤﺘﻮﯼ ﺑﺎﻻﯼ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦﻫﺎﯼ B ﻭ E ﺑﺎﻋﺚ ﺗﻘﻮﯾﺖ ﻣﻮﯼ ﺳﺮ ﻧﯿﺰ ﻣﯽﮔﺮﺩﺩ . ﺍﯾﻦ ﺭﻭﻏﻦ
ﭘﺲ ﺍﺯ ﻏﯿﺮ ﻓﻌﺎﻝ ﮐﺮﺩﻥ ﻟﯿﭙﺎﺯ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺗﻬﯿﻪ ﺻﺎﺑﻮﻥ، ﺷﺎﻣﭙﻮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩﻫﺎﯼ ﺁﺭﺍﯾﺸﯽ ﻭ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ
ﻣﻮﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽﮔﯿﺮﺩ .
ﻋﺼﺎﺭﻩ ﺳﺒﻮﺱ ﺑﺮﻧﺞ ﺑﺎ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﯾﮏ ﻻﯾﻪ ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﭘﻮﺳﺖ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺷﺴﺘﺸﻮ، ﺍﺯ ﺧﺸﮏ ﺷﺪﻥ ﭘﻮﺳﺖ
ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﻭﺳﯿﻠﻪ ﺍﺯ ﭘﻮﺳﺖ ﻣﺤﺎﻓﻈﺖ ﻣﯽﮐﻨﺪ. ﺭﻭﺷﻦ ﮐﺮﺩﻥ ﻭ ﺻﺎﻑ ﮐﺮﺩﻥ ﭘﻮﺳﺖ ﺍﺯ
ﺩﯾﮕﺮ ﺧﻮﺍﺹ ﺍﯾﻦ ﺭﻭﻏﻦ ﺍﺳﺖ . ﺑﺮﺍﯼ ﺳﺎﺧﺖ ﮐﺮﻡﻫﺎﯼ ﭘﻮﺳﺘﯽ ﺟﻬﺖ ﺭﻓﻊ ﺧﺸﮑﯽ ﭘﻮﺳﺖ ﻭ ﺗﺮﮎ ﺧﻮﺭﺩﮔﯽ
ﺳﺮﺁﺭﻧﺞ، ﺯﺍﻧﻮﻫﺎ، ﭘﺎﺷﻨﻪ ﭘﺎ، ﺩﺳﺖﻫﺎ ﻭ ﻧﻘﺎﻁ ﺩﯾﮕﺮ ﺑﺪﻥ، ﺍﺯ ﻋﺼﺎﺭﻩ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺳﺒﻮﺱ ﺑﺮﻧﺞ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ .
ﺭﻭﻏﻦ ﺳﺒﻮﺱ ﺑﺮﻧﺞ ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺎ ﻣﺮﻃﻮﺏ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﭘﻮﺳﺖ ﺑﺎﻋﺚ ﻧﺮﻣﯽ ﺁﻥ ﻣﯽﺷﻮﺩ، ﺑﻠﮑﻪ ﺑﺎ ﺭﻃﻮﺑﺖﺩﻫﯽ
ﺑﻪ ﭘﻮﺳﺖ ﺍﺯ ﺗﺮﮎ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺁﻥ ﻧﯿﺰ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﻣﯽﮐﻨﺪ . ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﺎ ﭘﺎﮎ ﮐﺮﺩﻥ ﺍﮐﺴﯿﮋﻥ ﻓﻌﺎﻝ ﺍﺯ ﺳﻄﺢ
ﭘﻮﺳﺖ، ﺍﺯ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﭘﺮﺍﮐﺴﯿﺪ ﭼﺮﺑﯽ ﮐﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﭼﺮﻭﮎ ﺷﺪﻥ ﻭ ﭘﯿﺮﯼ ﺯﻭﺩﺭﺱ ﭘﻮﺳﺖ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ
ﻣﯽﮐﻨﺪ .
:: موضوعات مرتبط:
اخبار مهم ,
,
:: بازدید از این مطلب : 296